ShareValue | Transitie naar het Unified Interface – onze ervaringen met de migratie

Transitie naar het Unified Interface – onze ervaringen met de migratie

Microsoft heeft aangekondigd dat alle Dynamics 365 online-organisaties voor 1 oktober moeten migreren naar het Unified Interface. Ik heb gezocht naar informatie over deze transitie, en het zelf uitgeprobeerd. Mijn ervaringen beschrijf ik in deze blog.

Microsoft heeft een portaal ingericht - runone.powerappsportals.com - om de klanten te ondersteunen bij de transitie.

Op dit portaal staan drie links:

  1. My environments: verwijst naar al je organisaties en de transitie-status van die organisaties.
  2. Auto transition FAQ: vragen en antwoorden over het plannen van je transitie.
  3. Planning checklist: een handig plan van aanpak voor de transitie. 

 

Dit plan van aanpak heb ik gevolgd, maar pas nadat ik een back-up had gemaakt van mijn organisatie naar een test organisatie. Navigeer daarvoor naar port.crm4.dynamics.com/G/Instances/InstancePicker.aspx.

De eerste stap uit het plan is het inschakelen van de Solution checker. Dit doe je op make.powerapps.com.

 

unified interface 1

 

Daarna kun je al jouw oplossingen analyseren met de Solution checker, zie de illustratie hieronder.

 

unified interface 2

 

De analyse vindt plaats op de achtergrond en je krijgt een mail-bericht wanneer hij voltooid is. De resultaten vind je in hetzelfde contextmenu (zie illustratie boven).

 

unified interface 3

 

In al mijn oplossingen vond ik maar drie soorten problemen:

  1. het gebruik van Xrm.Page in jscript
  2. het aanroepen van oude webservices
  3. het gebruik van “Strict mode” in jscript wordt aangeraden.

 

De tweede stap is het oplossen van deze bevindingen. In mijn geval was dat een dagje werk. Vergeet niet de aanpassingen goed te testen!

Voor stap drie ga je naar “My environments” (de eerste link op het portaal) om de transitie te plannen. Ik ga zelf aan de slag met de transitie van mijn test-organisatie, en beschrijf mijn bevindingen in mijn volgende blog.

Ik zal daarin als eerste onderzoeken of deze stappen voldoende zijn voor de transitie van mijn productie-omgeving. Daarna wil ik verschillende apps maken voor mijn verschillende gebruikersgroepen. Ik ben benieuwd hoe dat in zijn werk gaat.

Lees hier de blog waarin ik mijn eerste bevindingen beschrijf en uitleg hoe je in dit interface een app aanmaakt. Of neem contact op als je direct meer wilt weten.

10-03-2020 | Jaap

Vond je dit een interessant bericht? Deel het!

© ShareValue 2020